Lagen är taggade efter förra årets uppehåll och kommer till Citadellet fredag eftermiddag. Kl 22.00 får de tända sina grillar och smokers under en liten intern ceremoni.

Lagen skall servera 8 kategorier till domarna, jämnt fördelade över lördag – söndag. Vid tältet där rätterna lämnas in, i stängda boxar med kodade etiketter på, finns bord uppställda där lagen ställer upp en visningstallrik av sin inlämningsrätt. Alltså enbart för visning.

Kategorierna lagen tävlar i och inlämningstider är följande:

Lördag

Kl. 11.00 Inlämning Vegetariskt
Kl. 13.00 Inlämning Hemliga LådanKl.
15.00 Inlämning Lax med tillbehör, betor
Kl. 17.00 Inlämning Kamben

Söndag

Kl. 10.30 Inlämning Kyckling med tillbehör, potatis och lök
Kl. 11.45 Inlämning Grisbog
Kl. 12.45 Inlämning Brisket
Kl. 14.00 Inlämning Dessert
Kl. 15.00 Prisutdelning där även Peoples Choise redovisas till vinnande team. Även vinnarna av de inofficiella tävlingarna för teamen, Minst matavfall och Renaste tävlingsområde, alltså livsmedelshygien, presenteras. Det delas också ut ett Hederspris till minne av Kent Nilsson, SBQA:s förre president som lämnade oss för tidigt. Han var en stor eldsjäl av Fire, Food, Fun and Friendship, SBQA;s motto.

Hoppas ni kommer och hälsar på i grillområdet!