Det grillas och det röks, pysslas och fixas, under en tävling. Allt för att resultatet som lämnas in till domarna skall falla dem på läppen såklart. Men vi vill också att publiken skall kunna ha ett finger med i spelet under SM-helgen. Inte i bedömning av maten och smakerna utan hur teamen har tänkt till och utformat sina respektive tältområde.
De står själva för utrustning som behövs för att kunna göra en så bra tävling som möjligt, alltså tält, bord, grillar och allt som skall finnas med hos dem. Sedan kan det ju variera hur teamet väljer att utforma sin plats. En del väljer en ganska avskalad yta medan ett annat team satsar på att området skall kännas som ett kök och ytterligare ett pimpar de lux, det är helt upp till var och en. Det innebär ju då att varje teams plats ser olika ut och där kommer publiken in.

Det anordnas en tävling som vi kallar “Peoples choice”. Ni har där möjlighet att rösta fram det teamet som ni tycker har det för er mest tilltalande området. Talonger delas ut i grillområdet, det kommer sitta skyltar på respektive tält med teamens namn som ni skriver och lämnar in. Det lag som får flest röster vinner och utav dem som röstar dras tre stycken av dem som röstar på det vinnande teamet. Dessa tre vinner varsin Enders Explorer Campinggasgrill a 1995:-/ st, skänkta av Grillat.se. Vinnare meddelas på deras hemsida och skickas kostnadsfritt till vinnarna.

Missa inte detta när ni kommer och tittar och smakar!